Judith Koelemeijer werkt aan persoonlijk non-fictieboek

Dit jaar werkt Judith Koelemeijer hard aan haar derde non-fictie boek: een persoonlijk verhaal over jeugd en verlies, dat zich grotendeels afspeelt in Griekenland, in de jaren tachtig. Judith heeft lang getwijfeld of ze dit verhaal wel moest vertellen. ‘Maar ik zie nu in dat het een persoonlijk verhaal is met een veel algemenere zeggingskracht’, zegt ze. ‘We zijn allemáál jong geweest. Vraag iemand wat hij deed na zijn eindexamen, en de verhalen barsten los… Ieder van ons heeft, op zijn eigen manier, die soms pijnlijke overgang naar de volwassenheid ervaren.’

Voor haar boek heeft Judith research gedaan in Griekenland, en keert zij opnieuw terug naar het dorp van haar jeugd – het dorp van ‘Maria Zachea’. ‘In ‘het zwijgen van Maria Zachea’ schetste ik een portret van de generatie van mijn vader. In dit boek geef ik een beeld van mijn eigen generatie, de zogeheten ‘verloren’ generatie die in de jaren tachtig van school kwam.’ Het boek zal naar verwachting verschijnen in de loop van 2012.