Judith Koelemeijer werkt aan persoonlijk non-fictieboek

Judith Koelemeijer zal dit jaar hard werken aan haar derde boek: een persoonlijk non-fictieverhaal over jeugd en verlies, dat zich grotendeels afspeelt in Griekenland, in de jaren tachtig. Het is voor het eerst dat Judith een strikt autobiografische geschiedenis zal vertellen.

‘Ik draag dit verhaal al heel lang met mij mee’, zegt Judith, ‘maar twijfelde altijd of het niet te privé zou zijn. Pas nu, 25 jaar na dato, zie ik dat ik aan de hand van mijn jeugdverhaal een boek kan schrijven dat ook in veel bredere zin iets zegt over jong zijn, vriendschap, en de impact van een groot en hevig verlies.’

Zoals Judith in ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ een beeld schetste van de generatie van haar vader, zal zij nu haar eigen generatie portretteren. Daarvoor put zij niet alleen uit haar eigen herinneringen en dagboeken, maar keert zij ook terug naar de plekken en de mensen van haar jeugd.

Het boek verschijnt naar verwachting in de loop van 2012.