Nieuwe cursus literaire non-fictie!

De laatste cursus literaire non-fictie, die in december 2012 begon, was opnieuw uitverkocht! De eerstvolgende cursus zal in SEPTEMBER 2013 van start gaan. De precieze data zullen later bekend worden gemaakt. De cursus bestaat uit zeven lessen, in de periode september-december 2013, steeds op de maandagavond in het sfeervolle Huize Frankendael in Amsterdam.

De cursus literaire non-fictie van Judith Koelemeijer begint een begrip te worden onder journalisten, tekstschrijvers en academici die regelmatig publiceren over hun vakgebied. Ook ook steeds meer getalenteerde aspirant-schrijvers uit andere vakgebieden vinden hun weg naar Huize Frankendael. De gastlessen in de cursus worden verzorgd door Jan Brokken (De Vergelding, Baltische Zielen) en Frank Westerman (De Graanrepubliek, Dier Bovendier).

Schrijf het eens anders op. Of durf te dromen over dat boek! In de cursus literaire non-fictie krijgt de cursist een uniek inkijkje in de keuken van een aantal bekende auteurs van het genre. Hoe kun je de feiten met verbeelding beschrijven? Welke technieken staan de auteur tot zijn beschikking? De cursus biedt naast theoretische verdieping ook volop de mogelijkheid om in de praktijk je schrijfkunst te oefenen.

Zoals een ex-cursiste, een historica, schreef: ‘De cursus heeft me snel over een drempel geholpen, iets waar ik anders eindeloos over had gedaan. Door de cursus heb ik een veel beter idee gekregen van hoe een non-fictie boek in elkaar moet zitten, wat de valkuilen zijn en wat juist wel werkt. Ook heb ik veel gehad aan het persoonlijke commentaar van Judith, dat altijd helemaal raak was.’

Voor meer informatie of een aanmeldingsformulier kun je een mailtje sturen naar koeleme@xs4all.nl.